Jednostavni načini za prekid telefonskog poziva: 11 koraka (sa slikama)

Sadržaj:

Jednostavni načini za prekid telefonskog poziva: 11 koraka (sa slikama)
Jednostavni načini za prekid telefonskog poziva: 11 koraka (sa slikama)

Video: Jednostavni načini za prekid telefonskog poziva: 11 koraka (sa slikama)

Video: Jednostavni načini za prekid telefonskog poziva: 11 koraka (sa slikama)
Video: АНИМАТРОНИКИ Обидели ТУСОВЩИКА из BACKROOMS и НЕЗАКОННЫЕ Эксперименты в VR! 2024, Ožujak
Anonim

Prekid telefonskog poziva često je neophodan ako ste u žurbi ili ako razgovor traje. Da biste prekinuli poziv, jednostavno preusmjerite razgovor na početnu točku, navedite razlog za prekid poziva, a zatim im poželite ugodan dan. Potrudite se zadržati prijateljski ton pri završetku razgovora kako bi poziv završio pozitivno.

Koraci

Metoda 1 od 2: Ljubazno okončanje neformalnog poziva

Prekid telefonskog poziva Korak 1
Prekid telefonskog poziva Korak 1

Korak 1. Preusmjerite razgovor na početnu točku

Telefonski pozivi često se odugovlače jer se razgovor ne odvija ispravno. Vratite poziv na njegovu izvornu namjeru da brzo postignete cilj razgovora kako biste mogli prekinuti poziv. Ako je cilj razgovora već postignut, jednostavno recite da vam je drago što ste postigli svoj cilj. Na primjer, "Tako mi je drago što smo napokon uspjeli organizirati vrijeme za igranje tenisa."

Na primjer, ako je razgovor skrenuo s puta, mogli biste reći "U svakom slučaju, izbacio sam nas iz takta, odlučimo se o vremenu za sastanak na kavi sljedeći tjedan."

Prekid telefonskog poziva Korak 2
Prekid telefonskog poziva Korak 2

Korak 2. Sažmite poziv kako biste signalizirali da se razgovor prekida

To je osobito korisno ako je poziv odstupio od izvorne točke ili je to bio složen razgovor. Na primjer, „Bilo je sjajno napokon napraviti plan za naš obiteljski odmor. Da bismo potvrdili detalje, svi se sastajemo u bakinoj kući u četvrtak sljedećeg tjedna, a vratit ćemo se u subotu.”

Ako želite sažeti ležerni razgovor koji nije imao izvornu poantu, recite nešto poput „Bilo je jako lijepo čuti o vašem napredovanju. Zaista mi je drago što vam posao ide dobro.”

Prekid telefonskog poziva Korak 3
Prekid telefonskog poziva Korak 3

Korak 3. Nađite izgovor da brzo završite razgovor

Ako osoba s kojom razgovarate luta, razmislite o izgovoru za brzi prekid poziva. Pokušajte biti iskreni ako je moguće jer vas to sprječava da završite u mreži laži.

  • "Baterija moga telefona se slabi pa bih trebao ići" dobra je linija za brzi prekid poziva. Još jedna dobra opcija je "Imam nekoga da dođe uskoro pa moram otići."
  • Ako imate djecu, mogli biste reći "Bolje da idem organizirati djecu."
  • Izbjegavajte koristiti dugačke, razrađene isprike jer te zvuče lažno. Držite se kratkog i jednostavnog razloga za odlazak, a zatim prekinite poziv.
Prekid telefonskog poziva Korak 4
Prekid telefonskog poziva Korak 4

Korak 4. Završite poziv s planom da uskoro ponovno razgovarate

Ovo je pristojan način da signalizirate da se razgovor bliži kraju. Jednostavno navedite kada ćete sljedeću osobu vidjeti ili recite da bi bilo super uskoro se osobno sastati.

  • Na primjer, „Bilo je lijepo razgovarati. Veselim se što ću se vidjeti na softballu sljedeći tjedan.”
  • Ako nemate dogovoreno vrijeme za sljedeću posjetu, recite nešto poput „Bilo je sjajno uhvatiti korak. Učinimo to opet uskoro.”
Prekid telefonskog poziva Korak 5
Prekid telefonskog poziva Korak 5

Korak 5. Poželite pozivatelju ugodan dan koji će signalizirati kraj razgovora

Ovo se često koristi kao društveni znak koji označava da će poziv uskoro prestati. Zahvalitelju na vremenu i zaželite im sve najbolje. Ako su vam već poželjeli najbolje, jednostavno recite "Hvala, i ti."

  • Na primjer, pokušajte prekinuti poziv s „Bilo je tako lijepo razgovarati s vama. Želim vam ugodan ostatak dana!”
  • Ako ste tijekom poziva razgovarali o određenoj temi, poželite im sve najbolje s njom, ako je relevantno. Na primjer, „Tako je lijepo sustići vas. Sve najbolje u planiranju vjenčanja.”
Prekid telefonskog poziva Korak 6
Prekid telefonskog poziva Korak 6

Korak 6. Recite pozivatelju da ih više nećete držati kao ljubazan izlaz

Ovo je sjajna linija za korištenje jer ne prebacuje krivicu na dugi razgovor na pozivatelja. Umjesto toga, zaključuje se da ih ne želite držati na telefonu. Ovo je dobar način za brzo prekidanje poziva.

  • Na primjer, kada dođe do prirodnog zatišja u razgovoru, recite nešto poput "U svakom slučaju, pustit ću te - ne želim te više zadržavati" ili "Znam koliko si zauzet, pa neću nastavi razgovarati."
  • Ovo je korisna opcija ako ste već isprobali suptilnije načine da bezuspješno završite razgovor.
  • Ako odgovore rekavši da im ništa ne skrivate, ljubazno recite da morate otići.

Metoda 2 od 2: Profesionalno zatvaranje poslovnog poziva

Prekid telefonskog poziva Korak 7
Prekid telefonskog poziva Korak 7

Korak 1. Pitajte pozivatelja postoji li još nešto u čemu im možete pomoći

To pomaže usredotočiti razgovor. Pitajte pozivatelja jeste li riješili njihovu zabrinutost i imaju li još pitanja ili upita. Ako žele dodatne informacije, jednostavno se obratite temi, a zatim ponovite isto pitanje kako biste prekinuli poziv.

  • Izbjegavajte reći "Je li to sve?", Jer se ovo može učiniti grubim. Najbolje je pitati trebaju li im dodatne informacije ili im je potrebna dodatna pomoć.
  • Ako vam druga osoba pomaže, jednostavno recite da ste zahvalni na pomoći i prekinite poziv.
Prekid telefonskog poziva Korak 8
Prekid telefonskog poziva Korak 8

Korak 2. Pričekajte zatišje u razgovoru da zaključi stvari

Ako niste sigurni kada završiti poziv, iskoristite zatišje kao priliku za to. Zbog toga se kraj razgovora osjeća lijepo i prirodno. To posebno dobro funkcionira nakon što ste upitali možete li dodatno pomoći korisniku. Nakon što kažu ne, pričekajte nekoliko sekundi da stvorite zatišje, a zatim iskoristite priliku da prekinete poziv.

Ako je moguće, izbjegavajte prekidanje pozivatelja jer se to može dogoditi grubo

Prekid telefonskog poziva Korak 9
Prekid telefonskog poziva Korak 9

Korak 3. Dajte ljubazan razlog za prekid poziva

Ako je poziv skrenuo s teme ili više nema korisnu svrhu, iskoristite prirodno zatišje u razgovoru kako biste rekli da morate krenuti. Pokušajte biti što pristojniji i iskreniji, jer ovo dolazi više profesionalno nego loš izgovor.

"Imam sastanak za 10 minuta pa je bolje da idem", "Bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s vama o vašim povratnim informacijama. Upravo sam primijetio da se moj red poziva počinje slagati - mogu li još nešto pomoći s prije nego što odem?”ili“Klijent je upravo stigao s kojim moram razgovarati”sve su prikladne i pristojne linije s kojima možete prekinuti poziv

Prekid telefonskog poziva Korak 10
Prekid telefonskog poziva Korak 10

Korak 4. Zahvalite osobi na pozivu da označi kraj razgovora

Ako je potrebno, zahvalite se pozivatelju na svakom savjetu koji je dao i na svim radnjama na koje se obvezao. Ako ne možete smisliti ništa posebno na čemu biste im zahvalili, jednostavno im recite da cijenite vrijeme koje su odvojili za razgovor s vama.

Na primjer, „Hvala vam na vremenu koje ste odvojili - jako cijenim to. Bilo je jako korisno čuti o vašem novom sustavu korisničke podrške”

Prekid telefonskog poziva Korak 11
Prekid telefonskog poziva Korak 11

Korak 5. Poželite pozivatelju sve najbolje i oprostite se

Ovu tehniku najbolje je upotrijebiti nakon što završite razgovor jer se može činiti pomalo nepristojnim ako se brzo oprostite usred razgovora. Odvojite vrijeme da kažete zašto morate ići, zahvalite im se na vremenu i poželite im ugodan dan.

Na primjer, „Hvala vam na današnjem vremenu. Prekrasan ostatak dana. Govori uskoro.”

Savjeti

  • Pokušajte zadržati pristojan i prijateljski ton pri završetku razgovora. To pomaže pozivu da završi pozitivno.
  • Ako imate ograničeno vrijeme za razgovor, pokušajte to spomenuti na početku poziva kako biste osobu unaprijed upozorili.

Preporučeni: